Контакти

За връзка с нас, моля използвайте следните методи:
т: 0885 873 749    I    е: orders@biosmart.bg

a: гр.София  Бул. Цар Борис III  N19  

Обслужване на клиенти: 
Понеделник - Петък: 10:00-18:00ч

BIOSMART
ул. „Гюешево” 83 кв. Сердика, София
0885873749 5-5000 BGN img

Форма за контакт

За всякакви въпроси и мнения, моля, попълнете формата по-долу.

Общи условия

Условия за обслужване на магазин Biosmart.BG 

1. Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между магазин biosmart.bg (магазин) и потребителите (Вие) във връзка с услугите, предлагани от biosmart.bg . С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на biosmart.bg , Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване.

 

2.За поверителноста на Вашите данни

biosmart.bg обработва личните данни на потребителите съгласно Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че biosmart.bg има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта.

Всички данните, които получаваме при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за  приемане и изпълнение на поръчки, aбонамент за новини или връзка с Вас.Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, които са абонирани за абонамента за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време.
Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на biosmat.bg заедно с всички данни при желание от Ваша страна.

3. Поръчката
Всяка поръчка на продукт или услуга през онлайн магазина на biosmart.bg е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, имейл , телефон, адрес, пощенски код, начинa на доставка и начина на плащане. След приключване на поръчката ще получите обаждане от нас с потвърждение на същата информация или ще получите потвърждение само по имейл. За промяна в статуса на поръчката ще бъдете уведомявани по имейл. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите от Вашия профил.

Поръчката на продукти през онлайн магазинана biosmart.bg означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

4. Цените
Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка.Информация  за цена на доставка : Цената за доставка е според тарифата на Еконт.

5. Проблеми при изпълнение на поръчката
Въпреки че се стремим да изпълняваме всички поръчки с точност, изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

  1. Възможно е някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или по имейл.
  2. Има забавяне на плащането.
  3. Посочили сте грешни или непълни данни за доставка - имена, адрес, телефон.
  4. Според вашето населено място срокът на доставката може да се удължи.
  5. Поради извънредни ситуации, свързани с логистиката, срокът може да бъде удължен.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите за връщането и замяната на несъответстващите продукти.

 

  6.Плащане и доставка 

       1.Наложен платеж

Доставките на територията на Република България се извършват чрез услугите на куриерска фирма Еконт  всеки делничен ден от 09:00 до 17:30 ч. Плащането се извършва при получаване на продукта.

Доставка до адрес: За поръчки над  50 лв. доставката е безплатна. За поръчки под 50 лв. цената за доставка е според тарифата на Еконт и се изчислява автоматично при завършване на поръчката.

Доставка до офис на Еконт: За поръчки над 50 лв. доставката до офис на Еконт е  безплатна. За поръчки под 30 лв. цената за доставка е според тарифата на Еконт и се изчислява автоматично при завършване на поръчката.

- Доставката се извършва в рамките на два работни  дни  с работно време от 9:00 до 17:30ч.

- Събота до 13:30ч.

Според вашето населено място срокът на доставката може да се удължи.

Поради извънредни ситуации, свързани с логистиката, срокът може да бъде удължен.

След като направите поръчка, ще получите е-mail или телефонно обаждане от нас , за потвърждение на поръчката Ви. В случай,че има проблем с Вашите координати или наличността на някой от поръчаните продукти отново можете да очаквате обаждане.

Цената на всяка стока може да се променя динамично.

Не извършваме доставка в неделя и през официалните празници.

 

       7.Доставка и получаване на продуктит

       

1. С потвърждение за поръчка, Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи.
       

 2. Доставка на адрес: попълване на точен адрес, имена, телефонен номер ,пощенски код, и допълнителни атрибути.

3.Доставка до офис на Еконт: попълване на точен адрес, имена, телефонен номер ,пощенски код, и допълнителни атрибути.


        8. Отказ от поръчка и връщане
          Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 40 дни от датата на закупуването при следните условия: 

           - В случай,че ме изпратили грешен продукт, опаковката е нарушена при транспортиране или продукта е дефектен.

           - Продуктите да са в оригиналната си опаковка

           - Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване

           - Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите

           - Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме само стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до  10 работни дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка. Всички суми, платени чрез онлайн плащане с дебитна/кредитна карта, възстановяваме на същата сметка/карта , от която е извършено първоначалното плащане.

За да върнете продукт моля попълнете формуляра за връщане.Може да го свалите от тук: 

Формуляр за връщане

 


9. Въпроси към нас

Моля, свържете се с нас на телефон 0885873749 или ни пишете на имейл orders@biosmart.bg

Политика за поверителност

Длъжностното лице по защита на данни на Администратора ще отговори на всички Ваши въпроси относно обработката и защитата на личните данни, както и ще направи по-лесен и разбираем процеса на ползване на полагащите Ви се права като субект на лични данни. Адрес за директен контакт с него/нея е имейл:  orders@biosmart.bg

 

Видовете лични данни, които обработваме

 

I. Ние обработваме на договорно основание следните категории данни:

 

1. Данни за профила Ви в е-магазина  www.biosmart.bg  който се създава за Вас след  направена регистрация , приемайки Общите условия за използване на уебсайт и е-магазин  - www.biosmart.bg, (“Общите условия”):

 

●    Лично и фамилно име;

●    Имейл адрес;

●    Парола;

 

3. Информация  за онлайн поръчка през е-магазина www.biosmart.bg, направена от Вас, сключвайки неформален договор от разстояние с Администратора при приложение на Общите условия:

 

●    Лично и фамилно име на лицето за доставка;

●    Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;

●    Телефон за доставка;

●    Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;

●    Начин на доставка;

●    Начин на плащане;

●    Номер на поръчка;

●    Сума за плащане;

●    Статус на плащане;

●    Статус на доставката;

 

II. Обработваме следните данни на основание Вашето съгласие, изразено  чрез самостоятелно въвеждане на незадължителни данни и/или свободно избиране на конкретни опции:

 

1. Данни за профила Ви в е-магазина  www.biosmart.bg

 

2. Данни за контакт и изпратено съобщение или публикуван коментар, предоставени при попълване на контактна форма на е-магазина  www.biosmart.bg или при изпращане до нас на имейл, конвенционална поща, телеграма, факс, обаждане по телефон, изпращане на SMS, публикуване на коментар на блога  и други форми на комуникация и/или изразяване:

 

●    Лично и фамилно име;

●    Имейл адрес;

●    Телефонен номер;

●    Факс номер;

●    Адрес;

●    Интернет сайт;

●    Съдържание на коментара / съобщението;

 

 

3. Данни за онлайн поръчка през е-магазина :

 

●    История на поръчките;

 

 

Можете да оттеглите всяко от предоставените по-горе съгласия чрез  съгласно предписаната в настоящата Политика форма и начин. При оттегляне на съгласието обработката на съответния вид лични данни за посочените цели се преустановява. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие преди неговото оттегляне.

 

III. Обработваме на законово основание, съгласно местното и съюзно законодателство, следните данни:

 

1. Данни за профила Ви в е-магазина www.biosmart.bg :

 

●    Лично и фамилно име;

●    Имейл адрес;

●    Фирма на юридическо лице и/или наименование на друго персонифицирано или неперсонифицирано образувание / организация;

 

2. Данни за онлайн поръчка през е-магазина www.biosmart.bg :

 

●    Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;

●    Телефон за доставка;

●    Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;

●    Начин на доставка;

●    Начин на плащане;

●    Номер на поръчка;

●    Сума за плащане;

●    Статус и история на плащанията;

●    Статус и история на доставките;

●    История на поръчките;

 

IV. Обработваме въз основа на легитимен интерес, следните данни:

 

1. Данни за профила Ви в е-магазина www.biosmart.bg :

 

●    Лично и фамилно име;

●    Имейл адрес;

●    Фирма на юридическо лице и/или наименование на друго персонифицирано или неперсонифицирано образувание / организация;

 

3. Данни за онлайн поръчка през е-магазина www.biosmart.bg :

 

●    Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;

●    Телефон за доставка;

●    Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;

●    Начин на доставка;

●    Начин на плащане;

●    Номер на поръчка;

●    Сума за плащане;

●    Статус и история на плащанията;

●    Статус и история на доставките;

●    История на поръчките;

 

Цели на обработката на личните данни

 

1. Данните за профила Ви в е-магазина  www.biosmart.bg  се обработват за целите на:

 

●    Изпълнение на задължението за отчетност на Администратора чрез записване на правно значими удостоверителни данни в електронни протоколи - технически логове;

●    Доставка на поръчани продукти;

●    Предоставяне на поддръжка при технически неизправности, информиране на клиенти от оператори в контактния ни (кол) център или във връзка с рекламации, проследяване на доставки, плащания и други;

●    Верификация чрез изпращане на имейл за гарантиране сигурността на достъпа до данни за Вашия профил и при смяна на парола;

●    Автентикация при влизане в профила Ви;

●    Изпращане на съобщения чрез имейл и/или push нотификации за целите на директния маркетинг и реклама при изрично съгласие от Ваша страна;

●    Спазване постановленията в законите, съдебните решения, законните нареждания и решенията на властите и надзорните органи. Това включва използване на личните Ви данни за събиране и проверка на счетоводни данни и спазване на правилата за счетоводна отчетност;

 

3. Данните за онлайн поръчка през е-магазина www.biosmart.bg  се обработват за целите на:

 

●    Доставка на продукти;

●    Предотвратяване и разследване на злоупотреби при онлайн поръчки и свързаните с тях доставки, както и при загуби и измами;

●    Анализиране на статистически данни получени след анонимизация на Вашите данни;

 

4. Данните за контакт и изпратено съобщение или публикуван коментар се обработват за целите на:

 

●    Идентификация Ви като изпращач/автор на съобщение или на публикуван коментар;

●    Осъществяване на комуникация с Вас;

 

Данните се обработват за следните срокове:

 

1. Данни, предоставени на договорно основание:

 

●    Данни за профила – до изтичането на 5 години от датата на последната онлайн поръчка или при липса на поръчка - до изтриване на профила чрез функционалностите на е-магазина или до изтичането на 5 години от датата на последното Ви влизане, което от двете е по-скоро. Данните за профила са свързани с и определящи за данните за онлайн поръчки, което определя приложението на заложения във връзка с тях срок. При липса на поръчка въз основа на неформалния договор за Вас като потребител има правно очакване за използване на профила и поради това сме Ви предостави функционална възможност по всяко време да изтриете профила си преди изтичането на крайния петгодишен срок.

●    Данни за онлайн поръчки - до изтичането на 5 години от датата на конкретната поръчка. Срокът е определен въз основа на давностния срок за погасяване на вземанията.

 

2. Данни във връзка със събиране и проверка на счетоводни данни и спазване счетоводна отчетност - счетоводни регистри и финансови отчети, включително документи за данъчен контрол, одит и последващи финансови инспекции се съхраняват 10 години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят; всички останали носители на счетоводна информация - три години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят;

 

3. Данни, предоставени въз основа на съгласие – до оттеглянето му, по начина по който е предоставено, включително чрез функционалностите на е-магазина или блога или чрез изтриване, а по отношение на е-магазина - и до изтичането на 5 години от датата на последното Ви влизане, което от двете е по-скоро;

Вашите права във връзка с личните Ви данни

 

1. Право на достъп:

 

●    По всяко време имате право да поискате информация относно личните Ви данни, които съхраняваме. Можете да се свържете с нас и въз основа на писмено искане и удостоверяване на Вашата самоличност, данните ще Ви бъдат предоставени;

 

 

2. Право на коригиране на неточни лични данни

 

●    Имате право да поискате коригиране на Вашите лични данни, ако те са неправилни, включително допълване на непълни лични данни.  Това може да сторите през Вашия профил през мобилното приложение или като се обърнете към нас писмено искане, след надлежно удостоверяване на Вашата самоличност;

 

 

3. Право на изтриване („Право да бъдеш забравен“) в следните случаи:

 

●    Отпадане на необходимостта от обработка;

●    Оттегляне на съгласието, когато обработването е на базата на съгласие;

●    Незаконна обработка на данни;

●    Законово задължение за изтриване;

 

Правото да бъдеш забравен не е абсолютно право и може да не бъде уважено при предвидените от закона случаи или поради липса на надлежно удостоверяване на Вашата самоличност.

 

 

4. Право на преносимост на машинно четими данни, съгласно което:

 

●    предоставяме данните директно на Вас

 

 

6. Право да възразите срещу обработването въз основа на легитимен интерес:

 

●    Имате право да възразите срещу обработването на Вашите лични данни въз основа на легитимния интерес на Администратора или трета страна. Администраторът няма да продължи да обработва личните Ви данни, освен ако не се докаже, че съществуват убедителни правни основания за това, които имат предимство пред интересите и правата Ви или поради съдебни спорове и други процесуални и извънпроцесуални действия това се налага.

 

 

7. Право да възразите срещу директния маркетинг:

 

●    Имате право да възразите срещу получаването на маркетингови съобщения, включително срещу профилирането и анализа за целите на директния маркетинг.

 

 

8. Право на жалба до надзорен орган в държавата членка по обичайно ми местопребиваване, място на работа или място на предполагаемото нарушение, ако считам, че обработването на личните ми данни нарушава разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679. На територията на Република България, където се намира седалището на Администратора , надзорният орган е Комисията за защита на личните данни.

 

Гореописаните права се упражняват чрез писмено искане във форма, определена от Администратора,  по електронен път след запитване до Длъжностното лице по защита на данните и попълване на получена в отговор електронна форма с прилагане на нужните документи. Отговор на Вашето запитване ще получите в едномесечен срок от получаване на писменото Ви искане.

 

Не използваме автоматизирани алгоритми и/или вскяакви други бот системи.